Latest comment
  • Top vis recepten

    GEGRILDE ZALM MET GEGRILDE ASPERGES EN AARDAPPEL PUREE

    INGREDIËNTEN

    • 1.5 kg witte asperges
    • 1 kg kruimige aardappels
    • 100 ml melk
    • vloeibare margarine
    • 1 bosje peterselie
    • 4 moten zalm
    • 1 zakje Knorr saus voor asperges
    • olijfolie
    • 2 citroenen
    • 25 g boter
    • 0.5 tl zout
    • 0.5 tl suiker
    • peper
    • nootmuskaat

    BEREIDINGSWIJZE

    Schil de aardappels en kook ze in circa 15min gaar. Was en halveer de citroenen en hak de peterselie. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd het houtachtige uiteinde (ca. 3cm) eraf.

    Breng in een wijde pan (of in een speciale asperges pan) ruim water aan de kook met het zout en de suiker. Kook hierin de asperges 10min. Haal ze dan uit het water, laat ze goed uitlekken en dep ze droog.

    Breng 250ml water met de sausmix al roerende aan de kook en laat de saus enkele minuten doorkoken.

    Verhit intussen een grilpan, bestrijk de zalmmoten met olie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de zalm en asperges 4-6minuten (afhankelijk van de dikte van de noten en asperges). Bestrijk de asperges af en toe met wat olie. Gril de citroenheften mee in de grilpan.

    Stamp ondertussen een smeuïge puree van de aardappels, de melk en wat margarine. Breng deze op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.

    Neem de saus van het vuur en roer de boter erdoor. Verdeel de asperges over de border, schenk de saus erover en bestrooi met peterselie. Leg de zalmmoten met de gegrilde citroenen ernaast. Server de aardappelpuree er bij.

    Bereidingstijd: 50 Minuten – Aantal personen: 4

    GEGRILDE WITTE VIS MET PARMAHAM, SPEK EN ASPERGES

    INGREDIËNTEN

    • 4 stukken stevige witvis
    • vloeibare margarine
    • 8 plakken parmaham
    • 8 plakken gerookte spek
    • 1 kg witte asperges
    • 100 g pijnboompitten
    • 1 zakje Knorr saus voor asperges
    • 50 g boter
    • 0.5 tl zout
    • 0.5 tl suiker
    • 4 gepofte aardappelen met zure room en bieslook

    BEREIDINGSWIJZE

    Snijd de parmaham in zeer fijne stukjes en het spek in reepjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze op de keukenpapier afkoelen. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3cm) eraf.

    Breng in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) ruim water aan de kook met het zout en de suiker. Kook hierin de asperges 10 minuten.. Draai dan het vuur uit, leg het deksel op de pan en laat ze – afhankelijk van hun dikte – 15-20min in het hete water nagaren.

    Bak ondertussen de parmaham en het spek krokant in een droge koekenpan. Maak de saus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm een grillpan op hoog vuur. Wrijf de stukken vis in met wat margarine en bak ze op hoog vuur en gaar in de grillpan (let op, maar 1 keer keren).

    Verdeel de asperges over de border en leg ze er in kruisvorm op. Schenk de saus erover. Leg de stukken vis erop garneer de border met de plakken gebakken spek en ham. Strooi de pijnboompitten erover.

    Lekker met een gepofte aardappel en wat zure room met bieslook

    Bereidingstijd: 50 Minuten – Aantal personen: 4

    SCHOLFILET GEPANEERD MET PARMEZAANSE KAAS. WITTE ASPERGES EN WARME REMOULADESAUS

    INGREDIËNTEN

    • 4 scholfilets a 125g ongepaneerd
    • 75 g geraspte parmezaanse kaas
    • 2 el vloeibare margarine
    • 1 el gehakte peterselie
    • 5 g sjalot, fijnegesnipperd
    • 1 augurk, fijngehakt
    • 1 zakje Knorr saus voor asperges
    • 1 kg asperges
    • 35 g paneermeel
    • 1 ei
    • bloem
    • 0.5 tl zout
    • 0.5 tl suiker

    BEREIDINGSWIJZE

    Verwarm de oven voor op 220 C. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3cm) eraf.

    Breng in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) ruim water aan de kook met het zout en de suiker. Kook hierin de asperges 10 minuten.. Draai dan het vuur uit, leg het deksel op de pan en laat ze – afhankelijk van hun dikte – 15-20min in het hete water nagaren.

    Meng in een diep bord de parmezaanse kaas met het paneermeel en de vloeibare margarine. Klop in een ander bord het ei met een beetje water los. Doe in een derde bord wat bloem. Haal de visfilets eerst dor de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door het kaasmengsel. Leg de visfilets op vetvrij papier in een vuurvaste schaal en bak ze in de oven in 15 minuten goudbruin.

    Maak ondertussen de saus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng er de peterselie, sjalotten en augurk door. Warm de saus nog even kort door.

    Snij de visfilets in tweeën en doe hetzelfde met de asperges. Leg steeds een halve visfilet op een bord en plaats hierop de asperges. Leg het andere stuk visfilet hier weer bovenop en schenk de saus de saus om de visfilets. Lekker met gekookte krieltjes of jonge aardappelen.

    Bereidingstijd: 50 Minuten – Aantal personen: 4

    BOERENSANDWICH MET HARING EN RADIJS

    INGREDIËNTEN

    • 4 haringen
    • 1 el geraspte mierikswortel (uit een potje)
    • 150 g zuivelspread light (met bieslook)
    • 1 bosje radijs
    • 1 klein donder volkoren vloerbrood
    • 2-3 el bieslook (fijngeknijpt)

    BEREIDINGSWIJZE

    Snij de haringen in repen van 3 cm breed.

    Meng de mierikswortel door de zuivelspread. Snij de radijsjes in dunne plakjes.

    Snij 8 dikke sneden van het brood en bestrijk ze met mierikswortelspread. Leg op vier borden een snee brood en verdeel de radijsjes en repen haring erover

    Strooi de bieslook erover en dek af met de laatste sneden brood met de besmeerde kant naar beneden

    TIP: vervang mierikswortel door grove mosterd en bierslook de dille.

    Bereidingstijd: 20-30 Minuten